gingerbread house ή μπισκοτόσπιτο;
Γειά σας!!!
Bαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα κι έχουμε αρχίσει να στολίζουμε.Έμείς στολίσαμε το δέντρο και το σπίτι ,τη Κυριακή.
Σήμερα θα σας δείξω τα αγαπημένα μπισκοτόσπιτα και πως τα έφτιαξα.
Το gingerbread house παρόλο που μπορούμε να βρούμε συνταγή και να το φτιάξουμε απ την αρχή μόνοι μας ,εγώ αγόρασα έτοιμο ψήμενο και κομμένο σε κομμάτια απο το γνωστό μεγάλο Σουηδικό κατάστημα.
Έφτιαξα γλάσο απο ασπράδι αυγού , ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού.
Ένωσα τα κομμάτια σιγά-σιγά περιμένοντας να στεγνώσει το γλάσο για να στερεοποιηθεί και να μην καταρρεύσει (θέλει λίγη υπομονή).
Κι τώρα αρχίζει τοπαιχνίδι!!!αν έχετε μικρά παιδιά είναι η καλύτερη στιγμή για να βοηθήσουν.Πάρτε ότι καραμέλες και ζαχαρωτά σας αρέσουν .Βάζουμε γλάσο και κολλάμε τις καραμέλες όπου και όπως θέλουμε!!!
Αν δεν θέλετε τόσο μεγάλο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε με τα πτι μπερ τέλεια μπισκοτόσπιτα .Δείτε τη συνταγή εδώ οι οδηγίες είναι πολύ κατατοπιστικές.
Σημ. Εγώ απλώς δεν τα ένωσα με καραμέλα αλλά με γλάσο.
Επίσης στο γλάσο μπορούμε να μην βάλουμε ασπράδι αλλά στεγνώνει πιο αργά.
Αυτά ήταν τα μπισκοτόσπιτα που έφτιαξα φέτος !
Φτιάξτε κι εσείς το δικό δικό σας μπισκοτόσπιτο !!και γίνετε παιδιά όταν βάζετε τις καραμελίτσες για να το στολίσετε.
Άσε που μυρίζει σαν ζαχαροπλαστείο όταν περνάς απο δίπλα!!!
Αλήθεια ποιό σας αρέσει περισσότερο;
Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά!!
Bαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα κι έχουμε αρχίσει να στολίζουμε.Έμείς στολίσαμε το δέντρο και το σπίτι ,τη Κυριακή.
Σήμερα θα σας δείξω τα αγαπημένα μπισκοτόσπιτα και πως τα έφτιαξα.
Το gingerbread house παρόλο που μπορούμε να βρούμε συνταγή και να το φτιάξουμε απ την αρχή μόνοι μας ,εγώ αγόρασα έτοιμο ψήμενο και κομμένο σε κομμάτια απο το γνωστό μεγάλο Σουηδικό κατάστημα.
Έφτιαξα γλάσο απο ασπράδι αυγού , ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού.
Ένωσα τα κομμάτια σιγά-σιγά περιμένοντας να στεγνώσει το γλάσο για να στερεοποιηθεί και να μην καταρρεύσει (θέλει λίγη υπομονή).
Κι τώρα αρχίζει τοπαιχνίδι!!!αν έχετε μικρά παιδιά είναι η καλύτερη στιγμή για να βοηθήσουν.Πάρτε ότι καραμέλες και ζαχαρωτά σας αρέσουν .Βάζουμε γλάσο και κολλάμε τις καραμέλες όπου και όπως θέλουμε!!!
Αν δεν θέλετε τόσο μεγάλο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε με τα πτι μπερ τέλεια μπισκοτόσπιτα .Δείτε τη συνταγή εδώ οι οδηγίες είναι πολύ κατατοπιστικές.
Σημ. Εγώ απλώς δεν τα ένωσα με καραμέλα αλλά με γλάσο.
Επίσης στο γλάσο μπορούμε να μην βάλουμε ασπράδι αλλά στεγνώνει πιο αργά.
ginger bread house |
Μπισκοτόσπιτο απο πτι μπερ |
Φτιάξτε κι εσείς το δικό δικό σας μπισκοτόσπιτο !!και γίνετε παιδιά όταν βάζετε τις καραμελίτσες για να το στολίσετε.
Άσε που μυρίζει σαν ζαχαροπλαστείο όταν περνάς απο δίπλα!!!
Αλήθεια ποιό σας αρέσει περισσότερο;
Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά!!
Ετικέτες Χριστούγεννα
10 σχόλια:
Καλησπέρα Αλέκα! Είναι πολύ όμορφα και μου αρέσει επίσης που τα φωτογράφισες έξω με τα δεντράκια στο background, έτσι που νομίζεις ότι τα σπιτάκια σου βρίσκονται στο δάσος! Άντε με το καλό και οι γιορτές!
Αλέκα, ειναι πολύ όμορφα και πολύ πολύ λαχταριστά!!! Και του χρόνου!
Καλησπέρα Αλέκα, τα σπιτάκια σου είναι σκέτη ....γλύκα!!!!!!!μμμμμ.....να διαλέξω...και τα δύο είναι υπέροχα!Μου έδωσες φοβερή ιδέα και εγω φέτος θα τα φωτογραφίσω έξω ;-)
Αχ τι όμορφα πραγματάκια βλέπουμε κάθε μέρα στη μπλογκογειτονιά δεν συμφωνείς? καλές γιορτές να έχουμε!!!
Τέλεια είναι. Προσπάθησα πρόσφατα να φτιάξω γλάσο, αλλά μάλλον έριξα λίγο παραπάνω ασπράδι και δεν στέγνωνε με τίποτα! Μάλλον θα το ξαναδοκιμάσω γιατί θέλω σίγουρα να φτιάξω ένα τέτοιο σπιτάκι!
Καταπληκτικά τα σπιτάκια σου,μπράβο Αλέκα!!!
ειναι ονειρεμενα!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!!
Και εγω τωρα ειμαι στο σταδιο με τα ζαχαρωτά!
Καλώς σε βρήκα φίλη μου μέσω του " Βάλε Φαντασία" Πολύ όμορφο το blog σου και τα σπιτάκια υπέροχα!!! Καλες Γιορτές!
Aλέκα μου καλώς σε βρήκα στο μπλογκοσπιτάκι σου είναι πανέμορφο!!!!Καλέ τι γλυκά σπιτάκια είναι αυτά!!!Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί!!!Μπράβο,φιλιά και θα τα λέμε!!!
Πω πω είναι τέλειαααααααααααα!
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο είναι ωραιότερο! Είναι γλύκα και τα δυο, κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!
Καλές γιορτές!
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα